Open van maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:00 uur & zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Gratis bezorgservice

Bestellingen boven €100,- worden gratis bezorgd in Groningen.

Op maat gezaagd hout

Hout voor vakman en particulier direct op maat gezaagd.

Droog hout

Drive-in voor droog hout met de ingang aan Smirnoffstraat.

Vuren hout: veelzijdig en duurzaam voor al uw projecten

Vurenhout is een van de meest populaire en veelzijdige houtsoorten op de markt. Dankzij zijn lichte gewicht, makkelijke verwerkbaarheid en betaalbaarheid is het een uitstekende keuze voor zowel binnen- als buitentoepassingen. In dit artikel ontdekt u de veelzijdigheid van vuren hout en leert u waarom het de perfecte keuze is voor uw volgende project.

Bij Wigbold Houthandel Groningen bieden we vuren hout aan in diverse standaardmaten, zodat u altijd het juiste formaat vindt voor uw specifieke toepassing. Daarnaast kunnen we, indien gewenst, het hout op maat zagen volgens uw specificaties. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over de beschikbare maten en maatwerkopties.

Vloerdelen

Vuren hout is een uitstekende keuze voor het leggen van vloeren. De natuurlijke warmte en het aangename gevoel van houten vloerdelen geven uw interieur een gezellige en stijlvolle uitstraling. Bij Wigbold hebben we verschillende soorten vloerdelen van vuren hout in ons assortiment, zodat u de perfecte vloer kunt samenstellen die past bij uw smaak en woonstijl.

Buiten kwaliteit (tuinhout)

Vuren hout is niet alleen geschikt voor binnentoepassingen, maar kan ook uitstekend gebruikt worden voor buitentoepassingen, zoals tuinhout. Wij bieden geïmpregneerd vurenhout aan, wat een verhoogde duurzaamheid en weerbestendigheid biedt. Dit maakt het uitermate geschikt voor het bouwen van schuttingen, tuinmeubels, pergola's en andere tuinconstructies.

Of u nu op zoek bent naar hout voor een nieuw vloerproject, de bouw van een schutting of het maken van meubels, vurenhout is een veelzijdige en betrouwbare keuze. Bij Wigbold Houthandel Groningen bieden we een breed assortiment aan vurenhout in verschillende maten en kwaliteiten. Neem gerust contact met ons op of bezoek onze website voor meer informatie over ons vuren houtaanbod en de mogelijkheden die wij bieden. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw project.

Wigbold houthandel Groningen importeert de beste kwaliteit vurenhout uit Scandinavië. In deze koudere Europese gebieden groeit de fijnspar langzamer voor een betere structuur en stevigheid van het hout.

Vurenhout wordt in de volksmond gebruikt als verzamelnaam voor hout van de fijnspar. In Nederland is vurenhout de houtsoort die het meeste wordt gebruikt. Dit heeft te maken met de betaalbaarheid en met de eenvoudige bewerking en verwerking voor uiteenlopende bouwprojecten en “doe het zelf” toepassingen in en om het huis.

Als bouwhout wordt vurenhout bijna overal gebruikt, zowel in interieurontwerp als in toepassingen voor buiten de deur. Het hout wordt gebruikt in de bouw voor bijvoorbeeld: dakconstructies, houten bekleding, relingen, trappen, skeletconstructies voor muren en plafonds, vloeren, ramen, deuren en poorten.

In de constructie van meubilair wordt vurenhout gebruikt als massief hout en in de vorm van kleinere gezaagde delen voor eenvoudige meubels.

Daarnaast zijn er een aantal verdere toepassingen voor vurenhout zoals: ladders, houten trappen, hekken, speelgoed en nog veel meer. Ook wordt vurenhout in Groningen gebruikt voor het fabriceren van allerlei vormen van kratten, bekistingen en pallets voor het vervoer van goederen.

Eigenschappen van Vurenhout

Het vurenhout is vrij licht in kleur vergelijking met de eik of hardhoutsoorten. De tint is witachtig tot geelwit. De kern en omringende hout verschillen slechts lichtjes van elkaar qua kleur. De fijnspar heeft veel zichtbare harskanalen.

Wanneer u het vurenhout buiten heeft staan in de regen en de zon, wordt het vrij snel grijs van kleur. Bij langdurige blootstelling aan zonlicht krijgt het hout een geelbruin tintje.

Het hout van de fijnsparren is, zonder de juiste behandeling, in de open lucht vatbaar voor verkleuring en aantasting. Een behandeling voor buiten gebruik is zeker aan te raden.

Afhankelijk van het materiaal en de plaats, kunt u het hout elk jaar controleren en opnieuw behandelen.

In het interieur, bijvoorbeeld in meubels, kan het hout ook gemakkelijk met was behandeld worden. Vurenhout moet goed opgeslagen worden als het een tijdje moet worden bewaard. En bij voorkeur overdekt, zoals wij ons hout op voorraad hebben.