Open van maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:00 uur & zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Gratis bezorgservice

Bestellingen boven €100,- worden gratis bezorgd in Groningen.

Op maat gezaagd hout

Hout voor vakman en particulier direct op maat gezaagd.

Droog hout

Drive-in voor droog hout met de ingang aan Smirnoffstraat.

Over Vurenhout

Wigbold houthandel Groningen importeert de beste kwaliteit vurenhout uit Scandinavië. In deze koudere Europese gebieden groeit de fijnspar langzamer voor een betere structuur en stevigheid van het hout.

Vurenhout wordt in de volksmond gebruikt als verzamelnaam voor hout van de fijnspar. In Nederland is vurenhout de houtsoort die het meeste wordt gebruikt. Dit heeft te maken met de betaalbaarheid en met de eenvoudige bewerking en verwerking voor uiteenlopende bouwprojecten en “doe het zelf” toepassingen in en om het huis.

Als bouwhout wordt vurenhout bijna overal gebruikt, zowel in interieurontwerp als in toepassingen voor buiten de deur. Het hout wordt gebruikt in de bouw voor bijvoorbeeld: dakconstructies, houten bekleding, relingen, trappen, skeletconstructies voor muren en plafonds, vloeren, ramen, deuren en poorten.

In de constructie van meubilair wordt vurenhout gebruikt als massief hout en in de vorm van kleinere gezaagde delen voor eenvoudige meubels.

Daarnaast zijn er een aantal verdere toepassingen voor vurenhout zoals: ladders, houten trappen, hekken, speelgoed en nog veel meer. Ook wordt vurenhout in Groningen gebruikt voor het fabriceren van allerlei vormen van kratten, bekistingen en pallets voor het vervoer van goederen.

Eigenschappen van Vurenhout

Het vurenhout is vrij licht in kleur vergelijking met de eik of hardhoutsoorten. De tint is witachtig tot geelwit. De kern en omringende hout verschillen slechts lichtjes van elkaar qua kleur. De fijnspar heeft veel zichtbare harskanalen.

Wanneer u het vurenhout buiten heeft staan in de regen en de zon, wordt het vrij snel grijs van kleur. Bij langdurige blootstelling aan zonlicht krijgt het hout een geelbruin tintje.

Het hout van de fijnsparren is, zonder de juiste behandeling, in de open lucht vatbaar voor verkleuring en aantasting. Een behandeling voor buiten gebruik is zeker aan te raden.

Afhankelijk van het materiaal en de plaats, kunt u het hout elk jaar controleren en opnieuw behandelen.

In het interieur, bijvoorbeeld in meubels, kan het hout ook gemakkelijk met was behandeld worden. Vurenhout moet goed opgeslagen worden als het een tijdje moet worden bewaard. En bij voorkeur overdekt, zoals wij ons hout op voorraad hebben.

beeldmerk wigbold
  • Vurenhout
  • Plaatmateriaal
  • Meranti Hardhout
  • Tuinhout Groningen
  • Douglas Hout
  • Steigerhout
  • Grenen Planken
  • Steenwol
  • Kozijnen & Ramen Op Maat
  • Bevestigingsmaterialen