• check
  Voor vakman en particulier op maat
 • check
  Hout overdekt laden: Van der Hoopstraat 4
 • check
  Gratis bezorgd in Groningen > €100,-

Vurenhout kopen in Groningen

 • check
  Vurenhout Balken
 • check
  Vurenhout Planken
 • check
  Uit voorraad verkrijgbaar in diverse afmetingen
phone

Bestellen & Advies

home

Op Maat Hout Kopen

Van der Hoopstraat 4

Over Vurenhout

Wigbold houthandel Groningen importeert de beste kwaliteit vurenhout uit Scandinavië. In deze koudere Europese gebieden groeit de fijnspar een stuk langzamer waardoor de structuur en de stevigheid van het hout beter worden ontwikkeld.

Vurenhout Groningen

Vurenhout wordt in de volksmond gebruikt als verzamelnaam voor hout van de fijnspar. In Nederland is vurenhout de houtsoort die het meeste wordt gebruikt. Dit heeft te maken met de betaalbaarheid en met de eenvoudige bewerking en verwerking voor uiteenlopende bouwprojecten en “doe het zelf” toepassingen in en om het huis.

Als bouw- en bouwhout wordt vurenhout bijna overal gebruikt, zowel in interieurontwerp als in toepassingen voor buiten de deur. Het wordt tevens gebruikt in de bouw voor bijvoorbeeld: dakconstructies, houten bekleding, relingen, trappen, skeletconstructies voor muren en plafonds, vloeren, ramen, deuren en poorten. In de constructie van het meubilair wordt vurenhout zowel als massief hout als in de vorm van kleinere gezaagde delen voor eenvoudige meubels. Daarnaast zijn er een aantal verdere toepassingen voor vurenhout zoals: ladders, houten trappen, hekken, speelgoed en nog veel meer. Ook wordt vurenhout in Groningen gebruikt voor het fabriceren van allerlei vormen van kratten en pallets voor het vervoeg van goederen.

Eigenschappen van vurenhout

Het vurenhout is vrij licht in kleur vergelijking met de eik of hardhoutsoorten. De tint is witachtig tot geelwit. De kern en omringende hout verschillen slechts lichtjes van elkaar qua kleur. De fijnspar heeft veel harskanalen. Wanneer u het vurenhout buiten heeft staan in de regen en de zon, wordt het vrij snel grijs van kleur. Bij langdurige blootstelling aan zonlicht krijgt het hout een geelbruin tintje.

Zoals reeds vermeld is het hout van de fijnsparren in de open lucht vatbaar voor verkleuring en aantasting zonder de juiste behandeling. Een behandeling voor buiten gebruik is zeker aan te raden. Afhankelijk van het materiaal en de plaats, moet u het hout elk jaar controleren en opnieuw behandelen. In het interieur, bijvoorbeeld in meubels, kan het hout ook gemakkelijk met was behandeld worden. Vurenhout moet goed opgeslagen worden als het een tijdje moet worden bewaard, en het beste kan dit overdekt.

Mannetje Hout

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 07.30 tot 17.00 uur & zaterdag van 08.00 tot 15.00 uur