TUINHOUT KOPEN IN GRONINGEN

Open van maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:00 uur & zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Gratis bezorgservice

Bestellingen boven €100,- worden gratis bezorgd in Groningen.

Op maat gezaagd hout

Hout voor vakman en particulier direct op maat gezaagd.

Droog hout

Drive-in voor droog hout met de ingang aan Smirnoffstraat.

Op Maat Gezaagd Tuinhout

Wigbold Houthandel voor tuinhout in Groningen biedt allerlei soorten hout om in de tuin te gebruiken. Het beste hout voor schuttingen, veranda's, tuinmeubelen, pergola's en vlonders. Tuinhout is een verzamelnaam voor meerdere soorten hout die wij leveren. Afhankelijk van je plannen zullen wij je van te voren goed informeren over het tuinhout dat het beste past bij de klus.

Omdat het hout in de tuin gebruikt zal worden moet het tegen een stootje kunnen en mag de structuur niet worden benadeeld door vocht en zonlicht. Hout zorgt voor een mooie uitstraling van je tuin. Het is het materiaal dat het beste tot zijn recht komt in de tuin omdat hout rechtstreeks uit de natuur afkomstig is.

Wij kopen met zorg de beste kwaliteit tuinhout in om een constante kwaliteit te kunnen waarborgen aan onze klanten. Denk hierbij aan vlonderplanken, geïmpregneerd Scandinavisch vuren en douglas hout.

Douglas hout is een populaire houtsoort voor stevige en mooi ogende constructies zoals: schuttingen, veranda's, tuinmeubelen, pergola's en vlonders in de tuin. Steigerhout wordt met een behandeling voor buitengebruik bijvoorbeeld veel gebruikt voor het maken van tuinmeubelen die weer en wind kunnen doorstaan.

Ons tuinhout is natuurlijk FSC gecertificeerd. Dit betekent dat het hout in de houtproductie op een verantwoorde manier is geproduceerd, verwerkt en verhandeld. Vurenhout, grenen, douglas hout of vlonderplanken, wij verkopen tuinhout voor de grote en de kleine klus.

Tuinhout & Kwaliteit

Bij het kopen van tuinhout is het van belang om rekening te houden met de kwaliteit van het hout. Daarom leveren wij vanuit Groningen vurenhout voor de tuin dat afkomstig is uit Scandinavië. Dit tuinhout heeft ten opzichte van oost Europees betere eigenschappen door de langzame groei. De bomen in dit gebied hebben door de lagere temperaturen een sterkere structuur kunnen ontwikkelen in de groeifase.

Ook geïmpregneerd tuinhout zoals grenen is voor vele klussen goed te gebuiken in de tuin. Denk hierbij aan schuttingen en palen voor schuttingen.