Open van maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:00 uur & zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Gratis bezorgservice

Bestellingen boven €100,- worden gratis bezorgd in Groningen.

Op maat gezaagd hout

Hout voor vakman en particulier direct op maat gezaagd.

Droog hout

Drive-in voor droog hout met de ingang aan Smirnoffstraat.

Over Steigerhout

Wigbold houthandel Groningen importeert de beste kwaliteit steigerhout uit Scandinavië. In deze koudere Europese gebieden groeit de fijnspar een stuk langzamer waardoor de structuur en de stevigheid van het hout beter worden ontwikkeld.

Voor alle projecten die je voor ogen hebt met steigerhout kunnen wij de juiste planken leveren. We hebben steigerhout van het beste kwaliteit vurenhout uit Scandinavië om de gaafste meubelen mee te maken. Steigerplanken hebben in en om het huis een robuuste en stoere uitstraling.

Steigerhout wordt in de volksmond gebruikt voor hout van de fijnspar. In Nederland is vurenhout de houtsoort die het meeste wordt gebruikt, zoals voor steigerplanken. Dit heeft te maken met de betaalbaarheid en met de eenvoudige bewerking en verwerking voor uiteenlopende bouwprojecten en “doe-het-zelf” toepassingen in en om het huis.

Je kunt onbehandeld steigerhout gebruiken voor meubels die je voor binnen wilt gebruiken. Dit heeft als voordeel dat je de authentieke ruige uitstraling behoudt. Het steigerhout afwerken als je klaar bent met je project is natuurlijk ook mogelijk. Je kunt met steigerhout echt alle kanten op voor het interieur of de tuin. Vooral als je de meubels buiten wilt gaan gebruiken is het aan te reden om het hout af te werken voor ze bloot te stellen aan regen en zonlicht.

Vergrijsd en gedompelde steigerhout planken vind je bij ons ook in het assortiment, deze zijn vlot op bestelling leverbaar. Van het hout kun je eenvoudig leuke en creatieve meubels maken. Steigerhout in Groningen kopen gaat heel eenvoudig via onze drive-in houthandel in Groningen aan Van der Hoopstraat 4. Voor bestellingen en advies kun je ons bellen en je kunt langskomen om hout op maat gezaagd, uit voorraad en voor de deur mee te nemen.