Open van maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:00 uur & zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Gratis bezorgservice

Bestellingen boven €100,- worden gratis bezorgd in Groningen.

Op maat gezaagd hout

Hout voor vakman en particulier direct op maat gezaagd.

Droog hout

Drive-in voor droog hout met de ingang aan Smirnoffstraat.

MDF & MDF Lakdraagfolie

Berken Multiplex door en door

Multiplex Meranti

OSB Plaat

Spano Plaat

Underlayment

Okoume Multiplex

Populieren Multiplex Gegrond

Betonplex Plaat

Over Plaatmateriaal & Houten Platen

In de bouw en bij het maken van meubels wordt plaatmateriaal gebruikt, maar je kunt het prima voor de meest uiteenlopende projecten gebruiken in Groningen. Om een keuze te maken voor het juiste plaatmateriaal is het van belang dat de houten platen geschikt zijn voor de plannen die je hebt gemaakt. Waar je het plaatmateriaal wilt gaan toepassen is belangrijk voor het maken van een keuze. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

De bekendste soorten houten platen zijn MDF, Multiplex, OSB en Underlayment. Plaatmateriaal bestaat bij triplex en multiplex uit verlijmde lagen hout. Sommige platen bestaan uit grove vezels die met lijm zijn samengeperst tot een massieve plaat.

Onbewerkte plaatmaterialen vaak zijn alleen binnen te gebruiken. Als je buiten wilt gaan werken met houten platen zul je moeten kiezen voor een variant die speciaal voor dat doel geschikt is. Voorbeelden van plaatmateriaal voor buitengebruik zijn Betonplex en Okoume. Bedenk ook goed dat de platen tegen vocht kunnen bij het verwerken in natte ruimtes zoals badkamers. Betonplex is aan de buitenkant voorzien van een strakke waterdichte laag. Alleen de gezaagde randen dienen te worden afgewerkt om geen kans te geven om binnen te dringen.

Multiplex Kopen

Multiplex is te verkrijgen bij Wigbold Houthandel. Wij hebben diverse soorten Multiplex voor iedere klus, of het nu binnen of buiten gebruikt gaat worden. Populieren Multiplex is bijvoorbeeld goed te gebruiken voor interieurbouw. Dit type is houten plaat is gegrond aan beide zijden zodat het afwerken eenvoudig en strak uitgevoerd kan worden. Meranti Multiplex kent iedereen als triplex of multiplex en kan prima worden gebruikt voor constructieve en decoratieve toepassingen, afhankelijk van de gekozen dikte van het materiaal (3mm – 22mm)

OSB houten plaat bestaat uit vezels, is zeer robuust en kan gebruikt worden voor constructie waarbij strenge eisen worden gesteld aan de maximale belastbaarheid van het toegepaste plaatmateriaal. Met name voor construcies voor vloeren en daken is OSB zeer geschikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan garages, woningen, bergingen en schuren.

Underlayment wordt in Groningen ook vaak voor deze toepassingen gebruikt maar bestaat uit een aantal verlijmde lagen hout zodat het gemakkelijker te bewerken is dan de geperste OSB platen.

beeldmerk wigbold
  • Vurenhout
  • Plaatmateriaal
  • Meranti Hardhout
  • Tuinhout Groningen
  • Douglas Hout
  • Steigerhout
  • Grenen Planken
  • Steenwol
  • Kozijnen & Ramen Op Maat
  • Bevestigingsmaterialen