PLAATMATERIAAL

Open van maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:00 uur & zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Gratis bezorgservice

Bestellingen boven €100,- worden gratis bezorgd in Groningen.

Op maat gezaagd hout

Hout voor vakman en particulier direct op maat gezaagd.

Droog hout

Drive-in voor droog hout met de ingang aan Smirnoffstraat.

MDF & MDF Lakdraagfolie

Berken Multiplex door en door

Multiplex Meranti

OSB Plaat

Spano Plaat

Underlayment

Okoume Multiplex

Populieren Multiplex Gegrond

Betonplex Plaat

Over Plaatmateriaal & Houten Platen

In de bouw en bij het maken van meubels wordt plaatmateriaal gebruikt, maar je kunt het prima voor de meest uiteenlopende projecten gebruiken in Groningen. Om een keuze te maken voor het juiste plaatmateriaal is het van belang dat de houten platen geschikt zijn voor de plannen die je hebt gemaakt. Waar je het plaatmateriaal wilt gaan toepassen is belangrijk voor het maken van een keuze. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

De bekendste soorten houten platen zijn MDF, Multiplex, OSB en Underlayment. Plaatmateriaal bestaat bij triplex en multiplex uit verlijmde lagen hout. Sommige platen bestaan uit grove vezels die met lijm zijn samengeperst tot een massieve plaat.

Onbewerkte plaatmaterialen vaak zijn alleen binnen te gebruiken. Als je buiten wilt gaan werken met houten platen zul je moeten kiezen voor een variant die speciaal voor dat doel geschikt is. Voorbeelden van plaatmateriaal voor buitengebruik zijn Betonplex en Okoume. Bedenk ook goed dat de platen tegen vocht kunnen bij het verwerken in natte ruimtes zoals badkamers. Betonplex is aan de buitenkant voorzien van een strakke waterdichte laag. Alleen de gezaagde randen dienen te worden afgewerkt om geen kans te geven om binnen te dringen.

Ontdek de veelzijdige wereld van plaatmaterialen bij Wigbold Houthandel Groningen

Welkom bij Wigbold Houthandel Groningen, uw betrouwbare partner voor hoogwaardige plaatmaterialen. Onze passie voor hout en jarenlange ervaring zorgen ervoor dat wij de beste kwaliteit en service bieden voor al uw houtprojecten. In dit artikel nemen wij u mee op een verkenningstocht door ons uitgebreide assortiment plaatmaterialen, zodat u precies weet welk product het beste bij uw wensen en project past.

Wij hebben een breed scala aan plaatmaterialen. Of u nu op zoek bent naar multiplex, MDF, spaanplaat, OSB, of een ander type plaatmateriaal, wij hebben het allemaal. Elk van deze materialen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen, waardoor u altijd een plaat vindt die geschikt is voor uw project.

Kwaliteiten per plaat

De kwaliteit van een plaatmateriaal is van groot belang voor het eindresultaat van uw project. Bij Wigbold Houthandel Groningen hebben we daarom plaatmaterialen in verschillende kwaliteitsklassen. Zo kunt u kiezen voor een plaat met een hoogwaardige afwerking, perfect voor zichtwerk, of een plaat met een meer robuuste uitstraling voor constructieve toepassingen.

Gebruikstoepassingen

Elk type plaatmateriaal heeft zijn eigen gebruikstoepassingen, en adviseren wij u graag over de meest geschikte plaat voor uw project. Hieronder geven we enkele voorbeelden van toepassingen per plaat:

  1. Multiplex: Dit sterke en veelzijdige plaatmateriaal is ideaal voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Denk aan meubels, vloeren, daken en gevelbekleding.
  2. MDF: MDF is een uitstekende keuze voor binnentoepassingen zoals kasten, wanden en scheidingswanden. Het gladde oppervlak maakt het gemakkelijk te schilderen en af te werken.
  3. Spaanplaat: Dit voordelige plaatmateriaal is geschikt voor toepassingen waarbij de plaat niet in het zicht komt, zoals bij het maken van meubels of het afwerken van ruimtes.
  4. OSB: OSB is een sterke en duurzame keuze voor constructieve toepassingen, zoals het maken van vloeren, wanden en daken.

Hardheid en constructie van een plaat

De hardheid en constructie van een plaatmateriaal zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij de keuze van het juiste product voor uw project. Zo zijn multiplex en OSB beide sterke en stabiele materialen, ideaal voor constructieve toepassingen. MDF en spaanplaat zijn minder sterk, maar bieden wel een glad en egaal oppervlak voor afwerking. Bij Wigbold Houthandel Groningen helpen we u graag bij het maken van de juiste keuze op basis van uw specifieke behoeften.

Vragen?

Bij ons bent u aan het juiste adres voor al uw plaatmateriaal behoeften. Met ons uitgebreide assortiment, deskundig advies en kwaliteitsproducten zijn we ervan overtuigd dat u altijd het perfecte materiaal vindt voor uw project. Of het nu gaat om het bouwen van een tuinhuis, het maken van meubels of het renoveren van uw woning, wij staan voor u klaar om u te helpen bij het maken van de beste keuze.

Neem vandaag nog contact met ons op of bezoek onze website voor meer informatie over ons assortiment en de mogelijkheden die wij bieden. Uw tevredenheid is onze prioriteit, en we kijken ernaar uit om u te helpen bij het realiseren van uw project.