MERANTI HARDHOUT

Open van maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:00 uur & zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Gratis bezorgservice

Bestellingen boven €100,- worden gratis bezorgd in Groningen.

Op maat gezaagd hout

Hout voor vakman en particulier direct op maat gezaagd.

Droog hout

Drive-in voor droog hout met de ingang aan Smirnoffstraat.

Neem Contact op voor Hardhout

Hardhout heeft goed advies nodig. Neem daarom contact op om uw project te bespreken. Wij willen u graag helpen de juiste soort te kiezen.

Wigbold Houthandel selecteert het beste meranti hardhout met FSC Keurmerk. Hiermee leveren we duurzame en eerlijke kwaliteit hardhout uit verantwoordelijk gebruikte bossen. Meranti hout groeit voornamelijk in de bossen van de landen Maleisië, Brunei en Indonesië. Zijn natuurlijke verspreiding heeft echter impact op de volledige Zuidoost-Aziatische regio.

De meranti hardhout bomen bereiken een hoogte van 45 meter en meer. De stammen hebben een maximale diameter van 1,5 meter en kunnen tot 25 meter vrij zijn van noesten. De kleur van het hout varieert van roodbruin in het hart tot geel aan de buitenkanten. Harskanalen lopen langs de dwarsdoorsneden van meranti hardhout in banden, maar zijn ook zichtbaar met het blote oog aan de zijden als dunne, lichte strepen. De verschillende Meranti soorten kunnen onderscheiden worden door hun kleur en dichtheid.

De eigenschappen van meranti hardhout varieert met de dichtheid van het hout. Een kenmerk van Meranti hardhout is de intensivering van de houtkleur met de toename van de dichtheid. Meranti hout behaalt de sterkte eigenschappen van de eikenboom en heeft een zeer goede levensduur. Het kan goed worden bewerkt. Het is tevens natuurlijk bestand tegen schimmels en insectenbesmetting.

Meranti hout wordt veel gebruikt voor: fineer- en multiplexproductie, voor meubelproductie, voor interieurontwerp en voor kozijnen, ramen en deuren. Meranti hardhout is een ideaal soort voor ramen en kozijnen dankzij de eigenschappen en het onderhoudsvriendelijke karakter.

Bij het kiezen van de soort hardhout en het toepassen hiervan worden veel fouten gemaakt. Neem daarom contact met ons op, dan kunnen we u een handje helpen bij het maken van de juiste keuze.