MDF plaat

Open van Ma t/m Vr 07.30 - 17.00 uur & Zaterdag 08.00 - 12.00 uur 

MDF & MDF Lakdraagfolie

  • Bestelling boven €100,- wordt gratis bezorgd in Groningen
  • MDF platen worden direct op maat gezaagd
  • Drive-in zonder afspraak met de ingang aan Smirnoffstraat
MDF plaat
zaagtafel

MDF Plaatmateriaal

Plaatmateriaal werkt bij verschillen in temperatuur, maar met MDF ervaar je dit gelukkig niet. MDF zaag je eenvoudig op maat omdat het bijna niet splintert. Het is flexibel en is bestand tegen een stootje. Je kunt het beter lijmen dan hout en het slijt zaker niet snel. Bedenk wel dat standaard MDF niet watervast is, maar er bestaat een betere variant: MDF lakdraagfolie.

MDF kan breken en vervormen als het teveel wordt belast. Overbelast MDF plaat kun je helaas niet meer terug in vorm buigen. Je kunt eenvoudig schroeven in het plaatmateriaal. MDF laat zich minder eenvoudig schilderen dan hout. De open structuur van MDF plaatmateriaal zuigt namelijk veel van het verf op als je niet voldoende grondverf gebruikt. 

In de bouw en bij het maken van meubels wordt MDF plaatmateriaal gebruikt, maar je kunt het prima voor de meest uiteenlopende projecten gebruiken in Groningen. Om een keuze te maken voor het juiste plaatmateriaal is het van belang dat de houten platen geschikt zijn voor de plannen die je hebt gemaakt. Waar je het MDF plaatmateriaal wilt gaan toepassen is belangrijk voor het maken van een keuze. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

Mannetje Hout

Open van Ma t/m Vr 07.30 - 17.00 uur & Zaterdag 08.00 - 12.00 uur