DOUGLAS HOUT

Open van maandag t/m vrijdag van 7:30 - 17:00 uur & zaterdag van 8:00 - 12:00 uur

Gratis bezorgservice

Bestellingen boven €100,- worden gratis bezorgd in Groningen.

Op maat gezaagd hout

Hout voor vakman en particulier direct op maat gezaagd.

Droog hout

Drive-in voor droog hout met de ingang aan Smirnoffstraat.

Over Douglas Hout

Wigbold Hout heeft een klein assortiment tuinhout. Neem contact op of kom langs voor de mogelijkheden.

Het Douglas hout dat wij selecteren is voorzien van een FSC-keur. Als bouwhout, tuinhout en meubelhout heeft het een mooie roodachtige kleur en een prachtige tekening van de houtnerf.

Douglas Hout

Douglas hout werd vroeger vanwege z’n voortreffelijke eigenschappen gebruikt in de kassenbouw, voor schepen, de latten van molenwieken, vloeren in scholen, kerken en in boerderijen. De meeste van deze toepassingen zijn nu voornamelijk nog actueel bij restauraties. Voor doe-het-zelvers en professionals is een uitgebreid pakket van producten van douglas hout aanwezig. Bijvoorbeeld voor de tuin als overkappingen, schermen, hekken, paaltjes en schuttingen. Douglas hout kan ook goed gebuikt worden voor kleinere toepassingen zoals speelgoed en meubels.

Wigbold Houthandel gebruikt Inlands Larikshout dat sterk te vergelijken is met wat in de volksmond Douglas Hout wordt genoemd. Het gaat hier voornamelijk om de Japanse Lariks. Het Douglas hout dat wij selecteren is goed gerijpt. Het Nederlandse Douglas hout heeft door de combinatie van klimaat en grondsoort sterke eigenschappen en is als bouwhout en tuinhout duurzaam en sterk toe te passen.

Door de goede eigenschappen, de uitstekende natuurlijke duurzaamheid en het lage gewicht van Douglas Hout wordt het veelal gebruikt voor constructieve doeleinden. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor het bouwen van mooie en robuuste pergola's, carports, hekken en terrassen.