• check
  ā€‹Voor vakman en particulier op maat
 • check
  Hout overdekt laden: Van der Hoopstraat 4
 • check
  ā€‹Gratis bezorgd in Groningen > ā‚¬100,-

Douglas Hout kopen in Groningen

 • check
  Douglas Hout Balken en Palen
 • check
  Douglas Hout Planken
 • check
  Uit voorraad verkrijgbaar in diverse afmetingen
phone

Bestellen & Advies

home

Op Maat Hout Kopen

Over Douglas Hout

Het Douglas hout dat wij selecteren is voorzien van een FSC-keur. Als bouwhout, tuinhout en meubelhout heeft het een mooie roodachtige kleur en een prachtige tekening van de houtnerf.

Douglas Hout

Douglas hout werd vroeger vanwege zā€™n voortreffelijke eigenschappen gebruikt in de kassenbouw, voor schepen, de latten van molenwieken, vloeren in scholen, kerken en in boerderijen. De meeste van deze toepassingen zijn nu voornamelijk nog actueel bij restauraties. Voor doe-het-zelvers en professionals is een uitgebreid pakket van producten van douglas hout aanwezig. Bijvoorbeeld voor de tuin als overkappingen, schermen, hekken, paaltjes en schuttingen. Douglas hout kan ook goed gebuikt worden voor kleinere toepassingen zoals speelgoed en meubels.

Wigbold Houthandel gebruikt Inlands Larikshout dat sterk te vergelijken is met wat in de volksmond  Douglas Hout wordt genoemd. Het gaat hier voornamelijk om de Japanse Lariks. Het Douglas hout dat wij selecteren is goed gerijpt. Het Nederlandse Douglas hout heeft door de combinatie van klimaat en grondsoort sterke eigenschappen en is als bouwhout en tuinhout duurzaam en sterk toe te passen.

Door de goede eigenschappen, de uitstekende natuurlijke duurzaamheid en het lage gewicht van Douglas Hout wordt het veelal gebruikt voor constructieve doeleinden. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor het bouwen van mooie en robuuste pergola's, carports, hekken en terrassen.

Tuinhout Groningen
Mannetje Hout

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 07.30 tot 17.00 uur & zaterdag van 08.00 tot 15.00 uur