douglas hout

Open van Ma t/m Vr 07.30 - 17.00 uur & Zaterdag 08.00 - 12.00 uur 

Douglas Hout

  • Bestelling boven €100,- wordt gratis bezorgd in Groningen
  • Hout voor vakman en particulier direct op maat gezaagd
  • Drive-in zonder afspraak met de ingang aan Smirnoffstraat

Over Douglas Hout

Het Douglas hout dat wij selecteren is voorzien van een FSC-keur. Als bouwhout, tuinhout en meubelhout heeft het een mooie roodachtige kleur en een prachtige tekening van de houtnerf.

Douglas Hout

Douglas hout werd vroeger vanwege z’n voortreffelijke eigenschappen gebruikt in de kassenbouw, voor schepen, de latten van molenwieken, vloeren in scholen, kerken en in boerderijen. De meeste van deze toepassingen zijn nu voornamelijk nog actueel bij restauraties. Voor doe-het-zelvers en professionals is een uitgebreid pakket van producten van douglas hout aanwezig. Bijvoorbeeld voor de tuin als overkappingen, schermen, hekken, paaltjes en schuttingen. Douglas hout kan ook goed gebuikt worden voor kleinere toepassingen zoals speelgoed en meubels.

Wigbold Houthandel gebruikt Inlands Larikshout dat sterk te vergelijken is met wat in de volksmond  Douglas Hout wordt genoemd. Het gaat hier voornamelijk om de Japanse Lariks. Het Douglas hout dat wij selecteren is goed gerijpt. Het Nederlandse Douglas hout heeft door de combinatie van klimaat en grondsoort sterke eigenschappen en is als bouwhout en tuinhout duurzaam en sterk toe te passen.

Door de goede eigenschappen, de uitstekende natuurlijke duurzaamheid en het lage gewicht van Douglas Hout wordt het veelal gebruikt voor constructieve doeleinden. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor het bouwen van mooie en robuuste pergola's, carports, hekken en terrassen.

zaagtafel
Mannetje Hout

Open van Ma t/m Vr 07.30 - 17.00 uur & Zaterdag 08.00 - 12.00 uur